Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Waarvoor dient een open kentekencheck?

Wanneer je een tweedehandse auto gaat aanschaffen is het vaak moeilijk om te weten als de verkoper 100% betrouwbaar is en jou alle informatie zal geven over de auto. Gelukkig heb je voor zulke gevallen een manier om toch achter de nodige informatie te komen, zonder dat de verkoper het weet. Dit kun je namelijk online doen middels een open kentekencheck via kentekencheckgratis.nl.

Door het laten uitvoeren van een kentekencheck kom je achter informatie die waardevol zal zijn. Je kan informatie krijgen van alle voertuigen die gebruik maken van het verkeer in Nederland en die geregistreerd staan bij de RDW. De RDW is een bestuursorgaan die ALLE gebeurtenissen met betrekking tot de voertuigen bijhoudt en beheert. Zo hebben zij informatie over bijvoorbeeld de keuring van het voertuig, de reparaties, aanrijdingen etc… Deze informatie die geregistreerd staat bij de RDW kan door een ieder bekeken worden.

Een open kentekencheck is erg handig voor wanneer je een tweedehandse auto wilt aanschaffen. De verkopers van tweedehandse auto’s zijn meestal gewoon mensen die hun huidige auto willen verkopen, maar als ze betrouwbaar zijn weet je dus niet. Ook weet je niet als de auto die ze verkopen gestolen is of niet. Om dit alles te weten kan je dan een kentekencheck doen.

Met de kentekencheck voorkom je een aantal problemen. Zo voorkom je een miskoop of het feit dat je in een gestolen auto rijdt. Zorg daarom altijd ervoor dat je eerst een kentekencheck gaat doen voordat je een tweedehandse voertuig gaat aanschaffen.