Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Verkeersboete bezwaar maken omdat je niet eens bent

verkeersboete bezwaar

Bij een boete waar je het niet mee eens bent kun je verkeersboete bezwaar maken. Hier wordt gekeken of jij in het gelijk bent of niet. Je kunt dit proces zelf aangaan maar dit zal veel tijd en energie van je vragen. Daarom is het raadzaam om dit proces uit te besteden aan ervaren juristen, die dit ook nog eens gratis voor je doen. Bij diverse soorten boetes kun je verkeersboete bezwaar maken. Bijvoorbeeld wanneer je een boete hebt gekregen voor door rood rijden, een parkeerboete of een boete voor te hard rijden. Lever jouw bewijsstukken in en de online juristen gaan voor je aan de slag.

De kosten van verkeersboete bezwaar maken

De kosten voor het proces van het bezwaar maken zijn over het te allen tijde gratis of we nu de zaak winnen of niet. Echter ontvangen de online juristen bij gelijk een honorarium van de overheid. Daarom hebben de online juristen en jij dus hetzelfde doel en dat is gelijk halen. Wanneer je de zaak hebt gewonnen is het gehele proces dus gratis en hoef je de boete niet meer, of in sommige gevallen alleen gedeeltelijk, te betalen. De uitspraak van het proces ligt echter bij de rechter. Hoe meer goede bewijsstukken er worden aangeleverd, hoe groter de kans van slagen is, en jij dus geen cent van de boete hoeft te betalen.

Waarom verkeersboete bezwaar maken

Verkeersboetes zijn ontzettend duur en het is soms maar de vraag of de boete nou wel terecht was of dat de geldkas van de staat weer even bijgevuld moest worden. In sommige gevallen gaat het om zo’n kleine snelheidsovertreding of net die milliseconden voor het rode licht, dat er vraagtekens kunnen worden geplaatst bij de verkregen boete. In zo’n geval is het dus aan te raden om bezwaar te maken tegen deze boete. Voor bijna 9 miljoen euro worden er boetes uitgeschreven waarvan een groot deel vrijwel onterecht. Echter is de kans van slagen een op drie. Doordat het proces volledig gratis is kan het altijd de moeite waard zijn om in bezwaar te gaan om jouw gelijk te halen.

Hoe kun je een boete aanvechten

Wanneer je de brief op de mat hebt ontvangen met daarin de boete kun je direct actie ondernemen. De kans van slagen met online juristen is vele malen groter dan wanneer je zelf aan de slag gaat, dus neem ook binnen de termijn die vermeld staat op de brief contact op met de online juristen. Je levert de bewijsstukken aan en zij gaan voor je aan de slag. Uiteindelijk wordt het bij de rechter gelegd en die zal vervolgens een oordeel uitspreken over de zaak. Na een aantal maanden zal je bericht krijgen of je de zaak hebt gewonnen en niets hoeft te betalen of dat je helaas geen gelijk hebt gekregen.

Je kunt niet bij elke verkeersboete bezwaar maken

Een verkeersboete bezwaar maken kun je doen bij lichtere overtredingen in het verkeer. Dit kun je terugzien op de brief die je thuis krijgt van de boete. Als er in de brief bovenaan het woord beschikking staat vermeld dan kun je dus verkeersboete bezwaar maken. Dit wordt ook wel een mulderzaak genoemd. In de brief staat ook vermeld wat de termijn van is voor het indienen van de boete. Let hier dus goed op. Na het ontvangen van de brief is het zaak om direct contact op te nemen met de online juristen, zodat zij aan de slag kunnen gaan. Het proces van verkeersboete bezwaar maken kan ontzettend lang duren.