Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Een hypotheek krijgen met een BKR registratie

Bij het kopen van een nieuwe woning sluit je een hypothecaire lening aan. Een registratie bij de BKR kan je twijfels geven of je de mogelijkheid wel hebt om een hypotheek aan te vragen. Als je dus geregistreerd staat bij de BKR hoef je dus niet altijd te proberen om je BKR te laten verwijderen. Want een BKR registratie kan ook gunstig zijn bij het afsluiten van een lening.

BKR

Geldverstrekkers zijn verplicht een melding te maken bij de BKR als een lenig hoger is dan €250. Dit kan bijvoorbeeld gaan op creditcards of persoonlijke leningen. Als je een betalingsachterstand hebt krijg je een negatieve BKR vermelding. Dit word gekoppeld aan een code. Als voorbeeld de letter ‘A’ deze staat voor ‘achterstandscodering’. Deze code staat nog 5 jaar achter je naam nadat je lening is afbetaald. 

Ook staat er na 5 jaar of je lening correct hebt afbetaald. Dit kan dan ook gunstig zijn bij het afsluiten van een volgende lening. Zo kunnen geldverstrekkers een positief beeld van je krijgen en krijg je snel de kans om toch die hypotheek af te sluiten.

Een BKR overzicht word gebruikt als je een lening aanvraagt, een hypotheek wil afsluiten en als je in het rood staat. Elke maand word het gecontroleerd hoe jij er financieel voor staat zodat er geen problematische schulden komen in de toekomst.

Hypotheek

Een hypotheek is een lening die je afsluit voor een woning. Voordat jij je hypotheek afsluit controleert de kredietverstrekker een aantal gegevens. Hieronder valt ook een overzicht met je gegevens die bij de BKR staat. Dit is een overzicht met al je leningen die je hebt afgesloten. Hier achter staat dus of ze allemaal op tijd zijn betaald of dat je juist een schuld hebt bij sommige leningen. Aan de hand van het overzicht bepaald de kredietverstrekker of jij een hypotheek mag afsluiten.

De kans is groot dat je geregistreerd staat bij de BKR. De code erachter zegt meer. Het is zeker niet onmogelijk als je geregistreerd staat bij het BKR dat je geen hypotheek kan afsluiten. Het ligt er meer aan hoe je geregistreerd staat. Als je nu nog meerdere betalingsachterstanden hebt is de kans minder groot als dat je bijna al je financiële zaken op orde hebt.

Registratie

Bij een registratie van een hypothecaire lening word geregistreerd bij de BKR. De lening zelf word geregistreerd maar de woning waar je woont niet. Dit zal ook niet geregistreerd worden bij de BKR. Deze lening komt in het overzicht te staan van al je andere leningen. Hier word dus ook net als alle andere leningen een code aan verbonden. Deze code blijft staan 5 jaar nadat je lening is afbetaald.