Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

De beste tips voor de verbouwing

De verbouwing komt eraan en hier kun je lezen waar je rekening mee moet houden.

Marche budget

Voordat je gaat verbouwen is er altijd sprake van een budget waar je rekening mee houdt en waarvan je denkt dat het je de verbouwing gaat kosten. Dit budget kan je bepalen door middel van hoe duur al je materiaal gaat zijn maar ook aan de hand van wie deze verbouwing tot uitvoering gaat brengen. De keuze om het zelf te gaan doen heeft een hele andere invloed op je budget dan wanneer je een aannemer het plan laat uitvoeren. Maar over het algemeen geldt wel echt dat het budget vaak nooit het bedrag blijkt te zijn dat je er ook echt aan uitgeeft, bij de meeste gevallen kost het toch een stuk meer door onverwachte wendingen in het proces. De aanrader is dus niet om je budget echt aan te passen naar een hoger bedrag, maar wel om rekening te houden met een marche en daar je bedrag op aan te passen. Omdat een budget altijd je richtlijn is, kun je deze maar beter wat aan de lage kant houden zodat je jezelf niet rijkt hoeft te rekenen wanneer je financiële besluiten moet maken. Je kunt ook geld lenen voor verbouwing, of zelfs hypotheek oversluiten.

Realistisch plan

Een verbouwing gaat vaak gepaard met een droom die je al lang hebt. Voor veel mensen betekent een verbouwing dat ze eindelijk kunnen gaan maken wat ze al heel lang voor zich zagen. Een gevaar hiervan is dat het plan onrealistisch wordt door het plaatje dat veel mensen voor zich zien. Hierdoor kom je of op een ander pad terecht, of maak je besluiten die op lange termijn toch niet zo verstandig zijn. Zorg er dus voor dat het plan realistisch is. In dit plan kun je nog steeds toewerken naar een ideaal, maar je gaat geen onverstandige keuzes maken aan de hand van een ideaal plaatje waarvan de kans heel klein is dat je dat ook echt bereikt.

Vooraf keuzes maken

Een manier om dit in te bakenen is om je keuzes van te voren grotendeels al vast te leggen. Een voorbeeld hiervan is de vloer van de woonkamer, de kleur van de nieuwe serre. Dus voordat je gaat bouwen, bepaal je al hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien.

Tijd vrijmaken

Vooral in het begin van de verbouwing: zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt, zeker in het begin zal je veel tijd nodig hebben om onderdeel te blijven van het proces.