Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Verschillende redenen om een advocaat in te schakelen

Iedereen heeft wel een bepaald beeld bij een advocaat. De meeste mensen denken hierbij direct aan de strafrechtadvocaten die criminelen bijstaan in grote rechtszaken. Uiteraard zijn dit advocaten, maar het is wel van belang dat je weet dat niet iedere advocaat hetzelfde is. Er zijn namelijk naast het inschakelen van een advocaat omdat je voor de rechter moet verschijnen nog een hoop andere redenen om gebruik te maken van de diensten van een advocaat. Daarom is het verstandig om je eens te verdiepen in de verschillende mogelijke functies van een advocaat.

Een advocaat inschakelen omdat je letselschade hebt opgelopen

Het is erg vervelend om letselschade op te lopen. Onder letselschade vallen eigenlijk alle vormen van lichamelijk letsel. Logischerwijs is het niet in ieder geval van letselschade nodig om een advocaat in te schakelen. Dit hoef je enkel te doen als je denkt dat je recht hebt op een schadevergoeding omdat je door toedoen van iemand anders lichamelijk letsel hebt opgelopen. Het heeft immers geen nut om een advocaat in te schakelen als je zelf verantwoordelijk bent voor de letselschade die je hebt opgelopen. Ook is het mogelijk om een schadevergoeding te claimen door een hondenbeet. De eigenaar van de hond is dan in veel gevallen verantwoordelijk voor de letselschade die jij hebt opgelopen. Om ervoor te zorgen dat jij alle schade vergoed krijgt, is het handig om een letselschade advocaat in te schakelen. Dit is een advocaat die gespecialiseerd is in zaken zoals deze. 

Een conflict met je werkgever

Wanneer je wordt ontslagen door je werkgever en je bent het hier niet mee eens, kun je ervoor kiezen om deze beslissing aan te vechten. Hierbij kun je ook een advocaat inschakelen. Deze helpt je dan om uit te zoeken wat voor stappen je precies kunt ondernemen om in dienst te mogen blijven of om bijvoorbeeld een schadevergoeding te krijgen. Bij een onrechtmatig ontslag is er namelijk een kans dat je recht hebt op een vergoeding. Door een arbeidsrecht advocaat in te schakelen kun je er achter komen of dit in jou geval ook zo is.

Een scheiding

Bij een scheiding komt het ook wel eens voor dat het nodig is om een advocaat in te schakelen. Dat komt doordat er bij sommige scheidingen conflicten ontstaan tussen beide partijen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de verdeling van de gezamenlijke bezittingen. Het kan dan handig zijn om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen zodat deze kan uitzoeken waar je juridisch gezien recht op hebt.