Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Hoe kan je het beste uitvaartverzekeringen vergelijken?

Als je uitvaartverzekeringen vergelijken wil, is het verstandig om te beseffen dat het bij een uitvaart niet alleen om de prijs gaat. Het gaat er ook om hoe je dit wil regelen. Een uitvaart regel je niet alleen door de polissen te vergelijken. Wil je dat er een vast bedrag aan de nabestaanden wordt gegeven zodat zij het op het moment van je overlijden naar eigen inzicht kunnen besteden? Kies dan voor een kapitaalverzekering? Vind je het prettig om te weten hoe de kosten van de uitvaart verdeeld gaan worden over zaken als de kist en de koffietafel? Dan past de naturaverzekering bij jouw wensen. 

Is uitvaartverzekeringen vergelijken lastig?

Uitvaartverzekering vergelijken is niet per se lastiger, maar je moet er wel wat meer de tijd voor nemen. Het gaat om iets wat belangrijk is en je moet goed voor ogen hebben hoe je je uitvaart straks al dan niet geregeld wil hebben. Dat gaat niet zo eenvoudig als het verzekeren van iets simpelers als het afsluiten van een dierenartsverzekering of je scooterverzekering, natuurlijk. Het vergt dus heel wat meer voorbereiding, maar verder is het vergelijken van deze verzekeringen in principe hetzelfde als bij alle andere: je kijkt hoeveel het kan of mag kosten, wat bij je past en je zal een aantal vragen van de verzekeraar moeten beantwoorden zodat die een passende polis kan berekenen. 

Wat moet je weten bij uitvaartverzekeringen vergelijken?

Uitvaartverzekering vergelijken is dus niet al te moeilijk. Je moet weten wat je wensen zijn en je moet bepaalde gegevens invullen bij het berekenen van je polis. Natuurlijk komt hier je geboortedatum om de hoek kijken, maar er zal ook gevraagd worden of je een partner of een kind mee wil verzekeren. Aan de hand daarvan wordt een premie per maand berekend. Je moet dus weten of en wie je mee wil verzekeren bij de uitvaartverzekering. Daarnaast moet je ook weten hoe lang je de verzekering wil laten doorlopen. 

Duur van uitvaartverzekeringen vergelijken

Als je uitvaartverzekeringen vergelijken gaat, zal je zien dat je de mogelijkheid hebt om je verzekering tot aan je 65e of tot aan je overlijden te laten doorlopen. Dat bepaalt natuurlijk de hoogte van je premie, maar dat houdt ook in dat mocht je eerder of later overlijden dan op de leeftijd van 65, er ook gevolgen aan de kosten van je overlijden zijn. Weeg de voor-en nadelen hier ook goed bij af. Het is dan verstandig om na hoe gezond en oud je op dit moment bent en hoe hoog de maandelijkse premie is die je kan of wil betalen. 

Op Zeker.com kun je meer vergelijken en besparen.