Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Hard werken voor ISO9001 

Bij een bedrijfspresentatie van de businessclub in het zuiden van het land, werd duidelijk gemaakt wat ISO9001 en waarom je een certificaat voor ISO9001 zou moeten aanvragen. De spreker gaf aan dat al het nadenken over het bezig zijn met ISO9001 een stap in de goede richting is. “Als je binnen je bedrijf tot een certificering met ISO9001 komt, dan is dat een bekroning op je harde werk. Het is namelijk een intensief en bewerkelijk project”, aldus de bedrijfskundige. 

Vraag een ISO9001 certificaat aan 

“Wie niet bekend is met ISO9001: het is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Voor elke branche en elke product of dienst staat omschreven welke onderwerpen zo’n systeem moet hebben. Het is in elke sector toepasbaar. De ISO9001 is gericht op het continu verbeteren van je organisatie of je producten. Dit gebeurt door feedback van klanten en andere betrokkenen bij je bedrijf. Als je dan na een lang en gedegen proces denkt een ISO 9001 certificaat te kunnen aanvragen, dan kan je aan je klanten laten zien dat je een serieuze partner bent”, vertelt de spreker op het podium. 

ISO9001 certificering helpt je verder 

Hij gaat verder: “Je kan gewoon het ISO9001 systeem implementeren in je bedrijf, om je organisatie te monitoren en te laten groeien. Met het aanvragen van een ISO9001-certificaat en het later gecertificeerd worden, geef je aan een vertrouwde partner te zijn. Steeds meer worden bij nationale en internationale aanbestedingen om een ISO9001-certificaat gevraagd. Maar niet alleen naar buiten toe is een certificaat een mooi uithangbord. Ook voor je eigen organisatie is het een bekroning op je werk. Je voorkomt bedrijfsblindheid door je processen en organisatie tegen het licht te houden. En met de begeleiding van een adviseur van bijvoorbeeld EIK Certificering word je scherp gehouden. En alles bij elkaar geeft een certificering met ISO9001 een gevoel van vertrouwen. Voor jezelf en voor de klant”, aldus de man die het kan weten.