Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Wat is een overlijdensverzekering?

overlijdensverzekering

Een overlijdensverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit als je voor een bepaalde datum overlijdt. Het bedrag wordt dan uitgekeerd aan jouw nabestaanden. Zij kunnen het bedrag dan goed gebruiken om de hypotheek of huur te betalen. 

Wanneer moet je een verzekering afsluiten?

Een overlijdensverzekering wordt vaak afgesloten bij het afsluiten van een hypotheek. Als je komt te overlijden dan kan de hypotheek nog steeds betaald worden door je partner of nabestaanden.

Je kunt ook een losse overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Met het bedrag dat wordt uitgekeerd, hebben nabestaanden een spaarpot om niet in de financiële problemen te raken. Dat maakt het dus makkelijker voor de partner/ nabestaanden, want die hebben al genoeg zorgen met het overlijden van een geliefde. 

Het geld dat wordt uitgekeerd bij een overlijdensverzekering kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Dit zijn een aantal voorbeelden: 

  • Rente of aflossing Hypotheek of huur
  • Studie kinderen
  • Kinderopvang
  • Vakanties
  • Sportvereniging 
  • Schulden
overlijdensverzekering

Soorten verzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gelijkblijvende verzekering. Bij een gelijkblijvende verzekering wordt er altijd hetzelfde bedrag uitgekeerd, maar heb je bij overlijden op latere datum minder geld nodig, dan kun je er voor kiezen om het bedrag dat wordt uitgekeerd te laten dalen. Dit is vaak een keuze die mensen nemen die voor de afbetaling van hun hypotheek kiezen. Dat komt omdat de hypotheek op latere leeftijd vaak al voor een grote deel is afbetaald. Wat een verzekering kost kun je online laten berekenen.

Meer verhalen