Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Situaties waarin het verstandig is om een advocaat belastingrecht in te schakelen

Iedereen moet belasting betalen, maar lang niet iedereen heeft enig idee hoe het belastingstelsel eigenlijk in elkaar zit. Een foutje is zo gemaakt. Soms kan het ook bewust verkeerd worden gedaan. Wanneer er problemen tussen de belastingplichtige en de belastingdienst ontstaan, dan is het belangrijk om te worden bijgestaan door een expert.

Er kan ook een situatie ontstaan waarin de zaken niet zo zijn gelopen als gepland en er een geschil ontstaat. In dat geval heb je iemand van de advocatuur nodig die gespecialiseerd is in het belastingrecht. Een belastingkundige, of advocaat belastingrecht, kan vaak veel betekenen op dit gebied. Zelfs wanneer het lijkt alsof er niets meer te bereiken valt. In de volgende situaties kan dit bijvoorbeeld heel belangrijk zijn voor iedereen die hiermee te maken krijgt.

De aanslag
Problemen met de belastingdienst ontstaan eigenlijk altijd nadat een aanslag ontvangen wordt. Deze is dan te hoog, of misschien zelfs totaal ongegrond. Dit is een goede reden om bezwaar te maken. Dit is ook het moment waarop de advocaat moet worden ingeschakeld. Het indienen van dat bezwaar moet namelijk in het ideale geval direct op de juiste manier worden gedaan. Omdat een advocaat die gespecialiseerd is in dit type recht precies weet waar het om draait is het verstandig om deze er al vanaf het begin bij te betrekken. Al is ook in het vervolg de advocaat zeker nog van waarde. 

Beroep
Nadat bezwaar is gemaakt, dan zal hierover een beslissing worden genomen. Natuurlijk is het lang niet altijd zo dat je dan in het gelijk wordt gesteld. Om die reden is dus ook na het bezwaar de advocaat belastingrecht nog altijd een belangrijke partner. Wanneer je zeker weet dat je het bij het juiste eind hebt, zal je in beroep moeten gaan tegen de beslissing op het bezwaar. Hier komt opnieuw de advocaat bij kijken. Er is altijd een goede kans dat het in beroep gaan tegen de beslissing wel zal helpen en je er in ieder geval een stuk beter voor komt te staan.

Vroegtijdig inschakelen
Het komt weleens voor dat een gemaakte fout of een gemaakte keuze al voor de aanslag binnenkomt onderkend wordt. In dat geval weet je dus al dat er een probleem met de Belastingdienst zal gaan komen. In zulke gevallen is het slim om alvast een advocaat belastingrecht aan je zijde te hebben. Zo kan je alvast preventief een aantal zaken voor elkaar gaan krijgen. Dit kan je heel veel helpen om de problemen in de kiem te smoren en te zorgen dat je veel sneller uit de moeilijke situatie komt. Dit is een belangrijke stap om te zetten.