Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Wat zijn de kosten van een makelaar?

Bent u er aan toe om uw huis te verkopen, of een nieuw huis te kopen? Daar komen veel kosten bij te kijken! Denk bijvoorbeeld aan een taxatie, notaris en een makelaar. Maar wat zijn nou precies de kosten van een makelaar? Bij Watkosteenmakelaar bieden wij een handige vergelijkingsmethode aan voor lokale makelaars, zodat u gemakkelijk voor het scherpste tarief de beste makelaar kan vinden die een zo hoog mogelijke prijs voor uw huis levert. Een huis kost immers al veel, dus waarom zouden de makelaar kosten nog zo hoog moeten zijn? Interesse? Neem gerust een kijkje op onze website, en begin met vergelijken!

Vergelijk makkelijk makelaars bij Watkosteenmakelaar

Bent u benieuwd wat de kosten van een makelaar zijn? Dat leggen wij graag voor u uit. Omdat makelaarstarieven vrij opgesteld mogen worden, kan er veel variatie zitten tussen de prijzen van makelaars. Daarom is het belangrijk dat u meerdere makelaars met elkaar vergelijkt, zodat u niet te veel geld uitgeeft het meeste krijgt voor uw huis. Zo kan u tot al 40% van de totale makelaarskosten besparen bij verkoop van uw huis!

De reguliere makelaar neemt de gehele verkoop voor u uit de handen. U betaald hiervoor opstartkosten en de courtage. Opstartkosten zijn de kosten gemaakt om uw woning op verkoop te zetten. De kosten van een makelaar worden betaald per courtage. Courtage is een percentage geld dat de makelaar krijgt van het eind verkoopbedrag van uw huis. Hoe hoger het verkoopbedrag voor uw huis, hoe meer geld de makelaar krijgt. Dit systeem is zeer voordelig voor beide partijen, omdat als u niet tevreden bent met de opbrengst u automatisch minder betaald. Zo weet u zeker dat de makelaar al zijn ervaring en kennis omzetten in een zo hoog mogelijke prijs, omdat de makelaar er ook van profiteert.

Daarnaast zijn er ook makelaars die een all-in tarief rekenen. Deze bieden een beperkte dienstverlening, die transparant is voordat de afspraken worden gemaakt. Dit kost een stuk minder, maar geeft ook beperktere functies. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor een internet makelaar, die een all-in tarief rekent voor uw woning online te koop zetten, maar verder geen hulp aanbied.

Hoe werkt het?

Bij Watkosteenmakelaar kan u gemakkelijk en snel lokale kosten van makelaars vergelijken, en zien hoeveel zij denken voor uw huis te kunnen krijgen. Zo kan u gemakkelijk de makelaar vinden die het meest voor u oplevert. Een huis verkopen is immers al duur genoeg.

Bij Watkosteenmakelaar kan u geheel gratis en vrijblijvend makelaars vergelijken. U krijgt antwoord van de lokale makelaars over uw huis verkopen, zonder enkele verplichting. Is het aanbod niet interessant? U kan het gewoon laten zitten! Zo krijgt u duidelijkheid over de gemiddelde kosten van een makelaar, en een goed beeld van de verschillen in werkwijzen van een makelaar. Het is immers belangrijk dat u de juiste makelaar vind voor uw huis! Wij bieden:

  • Verglijk kosten vier makelaars
  • Gratis, snel en makkelijk
  • Vind een makelaar!

Nog steeds niet overtuigd? Neem gerust een kijkje verder op onze website, of gebruik gratis en vrijblijvend onze service! Bij Watkosteenmakelaar helpen wij u graag!

Lees meer…