Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Vereende verzekering: wat is het precies?

Vereende verzekering

In de wereld van verzekeringen bestaan er veel diverse soorten. Een voorbeeld hiervan is de Vereende verzekering. In het kort: het is bedoeld voor risico’s die ingewikkeld of niet te verzekeren lijken. Het wordt dus afgesloten in speciale gevallen. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je hier wel meer over leren? Lees dan snel verder!

Wat is een Vereende verzekering?

Zoals je al hebt gelezen, is het bedoeld voor bijzondere risico’s die dus ingewikkeld lijken. Het wordt uitgevoerd door de Vereende verzekeringen wat voorheen Rialto Verzekeringen heette. Deze maatschappij houdt zich dus bezig met risico’s waar reguliere maatschappijen afhaken. Het gaat dan voornamelijk om personen die geen verzekering meer kunnen afsluiten bij deze reguliere maatschappijen. Zij worden  bijvoorbeeld uitgesloten doordat ze te veel schades hebben veroorzaakt of problemen hadden met de betaling van hun premie. Ook kan dit komen door een strafrechtelijke veroordeling, rijontzegging of fraude. 

En dan komt de Vereende verzekering van pas! Zij zullen de verzekering accepteren als er aan enkele voorwaarden wordt voldaan. Zo moet je de premie minimaal 3 maanden vooruit betalen. Ook als dit een maandbetaling is. Daarnaast is het pas van kracht na de betaling van de eerste premie én een ondertekend aanvraagformulier verzekering. Tot slot moet je een borg van ongeveer €175 betalen. Als je aan het eind van de looptijd geen schade hebt gemaakt, krijg je dit bedrag dus ook weer teruggestort.

Welke soort Vereende verzekeringen bestaan er?

Je kunt het voor verschillende zaken aanvragen. Hieronder lichten we een paar toe. Hierbij geldt voor allen: daar waar reguliere maatschappijen het risico te groot vinden, zijn er wel mogelijkheden met een  Vereende verzekering.

Een vereende autoverzekering

Een nieuwe auto is een grote investering. Het is dus ook logisch dat je deze goed wilt verzekeren. Maar misschien heb je in het verleden problemen gehad met de betaling van de premie of heb je te veel schade gemaakt. Hierdoor zul je geen hulp krijgen van reguliere maatschappijen. Maar nu krijg je dus wel hulp! De premie zal wel wat hoger liggen. Je kunt kiezen voor drie verschillende dekkingen, namelijk Wettelijke aansprakelijkheid (WA), Beperkt casco of Allrisk (volledig casco). De WA is verplicht en de overige zijn ter aanvulling.

Een vereende inboedelverzekering

Deze Vereende verzekering betrekking op alle roerende zaken van jouw particuliere huishouding. In de praktijk zijn dit dus alle spullen in jouw huis die verplaatsbaar zijn. Je kunt hierbij denken aan je televisie, bank of eettafel. Het geldt dus niet voor je badkamer. Die kan je namelijk niet zonder schade makkelijk verplaatsen. Deze spullen kunnen beschadigd worden door bijvoorbeeld brand, storm, inbraak of wateroverlast.

Een vereende aansprakelijkheidsverzekering

Dit is bedoeld voor schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt aan een ander (letselschade) of aan de spullen van een ander (materiële schade). Je kunt dit afsluiten voor jou alleen of voor jou en jouw gezin. Dit laatste is inclusief inwonende ouders, logés, huisdieren of personeel. Ook is het inclusief  minderjarige kinderen die niet thuis wonen of meerderjarige kinderen die wél thuis wonen.  

Nu weet jij iets meer over de Vereende verzekering en wat voor soorten er bestaan!

Geennee maakt verzekeren mogelijk!