Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Tips voor een recreatiewoningverzekering voordelig afsluiten

Een recreatiewoningverzekering voordelig afsluiten willen we allemaal wel. Zoveel spreekt voor zich. Dit gezegd hebbende is het zo dat dit in de praktijk lang niet altijd even voor de hand liggend is, integendeel. Er dient dan ook met zeer veel verschillende zaken rekening te worden gehouden. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat de waarde van het pand dat je wenst te verzekeren een niet onbelangrijke rol speelt. Dat geldt bovendien echter ook voor de dekkingen die worden aangeboden. Daarnaast is het zo dat er logischerwijs ook altijd grondig wordt gekeken naar bijvoorbeeld de eventuele bijgebouwen en de waarde waar deze over beschikken. In ieder geval, wil je graag goedkoop een verzekering voor je recreatiewoning kunnen afsluiten? Dan zal je niet anders kunnen dan vaststellen dat de onderstaande tips je daar zeker en vast bij zullen weten te helpen.

Tip 1: De ene recreatiewoningverzekering is de andere niet

Om te beginnen zal je er rekening mee dienen te houden bij een recreatiewoningverzekering voordelig afsluiten dat de ene verzekering de andere niet is, integendeel. Dat blijkt onder meer uit het feit dat de dekkingen onderling tussen de diverse verzekeringen op niet onaanzienlijke wijze kunnen verschillen ten opzichte van elkaar. Een belangrijke factor die hierin meespeelt is:

  • Wordt er alleen een opstalverzekering afgesloten of verzeker je ook de inboedel?
  • Voor welke waarde moet de vakantiewoning in kwestie worden verzekerd?
  • Wil je geconfronteerd met een bepaald eigen risico en hoe hoog mag deze liggen?

In ieder geval, wil je een recreatiewoningverzekering voordelig afsluiten? Dit zonder dat je bovendien dient in te leveren op het gebied van kwaliteit of dekkingen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je zeker met alle bovenstaande aandachtspunten rekening zal willen houden.

Tip 2: Een recreatiewoningverzekering voordelig afsluiten door te vergelijken

Een recreatiewoningverzekering voordelig afsluiten kan in de praktijk eigenlijk slechts gebeuren wanneer er een grondige vergelijking voor werd uitgevoerd. Hiervoor kan je het best gebruikmaken van een objectieve vergelijkingssite. Op deze manier krijg je een glashelder beeld van de verschillende opties die er bestaan voor wat het afsluiten van recreatiewoningverzekeringen betreft terwijl je bovendien ook nog eens een aantrekkelijk bedrag op de standaard verzekeringspremie kan besparen. Vermijd bij voorkeur de vergelijkingsmodules op de website van de verzekeraars zelf. Deze zijn vaak immers (logischerwijs ook) helemaal niet objectief, integendeel.

Tip 3: Kan ze opgenomen worden in een bundel of niet?

Zou je graag willen een recreatiewoningverzekering voordelig afsluiten zonder dat je daarvoor genoodzaakt bent om te snoeien in de dekkingen die de polis voorziet? Ook dat is zeker mogelijk. Om dit voor mekaar te krijgen kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de verzekering op te laten nemen in een bundel. Van cruciaal belang om rekening mee te houden is dat dit wel uitsluitend mogelijk is wanneer je de verzekering gaat afsluiten bij een verzekeraar waarbij je al over één of meerdere verzekeringen beschikt. Alleen op die manier is het immers mogelijk om er één pakket als geheel van te maken. Met een beetje geluk kan je op deze manier niet alleen besparen op de kosten van je recreatiewoningverzekering, maar ook op deze van de andere verzekeringen die deel uitmaken van het pakket. Ook dit is zeker een niet onbelangrijke tip om aandacht aan te besteden bij een recreatiewoningverzekering voordelig afsluiten.