Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Op zoek naar een lening en deze online vergelijken

lenen vergelijken

Een leningsaanvraag indienen gaat tegenwoordig online vrij makkelijk. Je vult enkele gegevens in op een vergelijkingswebsite. Door middel van allerhande bewijsstukken bepaalt de bankinstelling of kredietverlener binnen een paar dagen wanneer je in aanmerking komt voor een lening. De haalbaarheid wordt gecontroleerd. Wanneer het antwoord gunstig is, krijg je tussen de 5 en 10 dagen het bedrag op je rekening gestort. Dit is afhankelijk van de kredietinstelling. Een tip: geld lenen vergelijken doe je best online en kan je heel wat euro’s besparen gedurende de looptijd.

lenen vergelijken

 Hoe meer financiële zekerheid, hoe vlugger een lening

Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar hoe meer warmpjes je financieel erin zit hoe makkelijker je een lening kunt afsluiten. Dit komt over als niet netjes, omdat juist mensen met geen vaste job of alleenstaanden het moeilijk hebben om de (financiële) eindjes aan elkaar te knopen. Gelukkig kan je de dag van vandaag op internet prijzen van lenen vergelijken zodat je zo voordelig mogelijk een lening kunt afsluiten.

 Welke soorten leningen kan je online vergelijken?

  • Persoonlijke lening

Als je een goedkeuring hebt van de kredietverlener voor je persoonlijke lening, staat het te lenen bedrag onmiddellijk op je rekening. Met de kredietverstrekker maak je duidelijke afspraken over; het rentepercentage, de looptijd en uiteraard het totaalbedrag dat je wil lenen. Het lenen vergelijken met verscheidene aanbieders kan je heel wat geld opleveren. Verlies wel niet uit het oog dat je bij een persoonlijke lening vastzit aan een vaste rente gedurende de hele looptijd.

  • Doorlopend krediet

Een van de aantrekkelijkste leningvormen is het doorlopend krediet naast de hypothecaire lening. Hierdoor krijg je voor een langere periode een bepaalde geldsom ter beschikking. Voordeel is dat je het geld niet meteen moet opnemen. Je legt in samenspraak met de geldverlener de grootte van het op te nemen bestedingsbedrag vast. In het vakjargon ook wel kredietlimiet geheten. Over het algemeen is een doorlopend krediet een goedkope vorm van lening. Zeker als je een bedrag op een vrij korte termijn kunt terugbetalen. Eén nadeel: als je de kredietlimiet overschrijdt, dan wordt een heel hoge kredietrente aangerekend.