Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Incasso – Alles wat u moet weten over het innen van schulden

In het zakelijke leven kan het wel eens voorkomen dat u te maken krijgt met openstaande facturen die niet worden betaald. In deze gevallen kan het zinvol zijn om een incassobureau in te schakelen. Maar hoe werkt incasso eigenlijk precies? En waar moet u op letten bij het kiezen van een incassobureau? In deze blog leggen we alles uit wat u moet weten over het innen van schulden. Klik hier voor alvast meer informatie.

Wat is incasso?

Incasso is het proces van het innen van openstaande schulden, zoals onbetaalde facturen. Dit kan zowel door uzelf of door een derde partij worden gedaan, zoals een incassobureau. Het kan gaan om zowel kleine als grote bedragen en zowel particuliere als zakelijke klanten.

Waarom zou u een incassobureau inschakelen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een incassobureau zou kunnen inschakelen. Ten eerste kan het u veel tijd en moeite besparen die u anders zou moeten besteden aan het achtervolgen van wanbetalers. Bovendien hebben incassobureaus vaak meer expertise en ervaring in het innen van schulden, waardoor ze in staat zijn om dit sneller en efficiënter te doen, zoals bijvoorbeeld ​​ZWS Incasso.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een incassobureau?

Als u besluit om een incassobureau in te schakelen, is het belangrijk om een betrouwbare en professionele partij te kiezen. Let bijvoorbeeld op de volgende punten:

– Is het bureau aangesloten bij een keurmerk zoals het NVI (Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen)?

– Is het bureau transparant over de kosten die zij in rekening brengen?

– Heeft het bureau een goede reputatie en referenties?

Wat zijn de kosten van incasso?

De kosten van incasso kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoogte van de schuld, het aantal vorderingen dat u heeft uitstaan, en het tarief van het incassobureau dat u kiest. Vaak worden de kosten van incasso berekend op basis van no cure no pay, wat betekent dat u alleen betaalt voor de incassokosten als het bureau erin slaagt uw schuld te innen.

Welke stappen doorloopt het incassotraject?

Het incassotraject bestaat uit verschillende stappen, zoals het versturen van herinneringen en aanmaningen, het inschakelen van een incassobureau en het starten van een gerechtelijke procedure. Het is belangrijk om te weten dat incasso niet altijd tot betaling leidt en dat een gerechtelijke procedure een langdurig en kostbaar proces kan zijn.

In deze blog hebben we u alles uitgelegd wat u moet weten over incasso en het innen van schulden. Of u nu een particulier bent met één onbetaalde factuur of een bedrijf dat te maken heeft met meerdere wanbetalers, het kan verstandig zijn om een incassobureau in te schakelen. Door op de juiste dingen te letten bij het kiezen van een bureau en goed op de kosten en het incassotraject te letten, kunt u ervoor zorgen dat uw openstaande schulden snel en efficiënt worden geïnd.