Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Zoeken naar de goedkoopste zakelijke rekening

Zzp'ers die op zoek zijn naar de goedkoopste zakelijke rekening wordt aangeraden om de website zzpdaily.nl te bezoeken. Op de website zzpdaily.nl  vinden zzp'ers informatie over het bedenken van een bedrijfsnaam, het maken van een kwitantie, het bijhouden van de administratie en zakelijke rekeningen voor zzp'ers. Startende zzp'ers moeten beschikken over een zakelijke rekening. Ze kunnen deze website gebruiken om op zoek te gaan naar de goedkoopste zakelijke rekening. Op de zojuist genoemde website zzpdaily.nl worden namelijk 15 zakelijke rekeningen voor startende zzp'ers met elkaar vergeleken.

15 zakelijke rekeningen op de website zzp.daily

Zzp'ers vinden op de website zzpdaily.nl een overzicht van 15 zakelijke rekeningen. Deze rekeningen zijn gesorteerd op prijs van laag tot hoog. De goedkoopste zakelijke rekening staat dus bovenaan. Dankzij dit overzicht kunnen zzp'ers en ondernemers dus een goedkope zakelijke rekening vinden. Goedkope zakelijke rekeningen worden doorgaans aangeboden door kleine banken die zich richten op kleine ondernemers en mkb'ers. Natuurlijk wil je als kleine ondernemer of zzp'er geen honderderden euro's besteden aan het openen van een zakelijke rekening. Door de 15 zakelijke rekeningen op de website  zzpdaily.nl met elkaar te vergelijken, kunnen kleine ondernemers en zzp'ers voor een paar tientjes per maand de goedkoopste zakelijke rekening openen. 

De kosten van een zakelijke rekening

Bij het vergelijken van zakelijke rekeningen moet er natuurlijk gelet worden op de kosten. Op welke kosten moet er bij het zoeken naar de goedkoopste zakelijke rekening worden gelet? Er moet niet alleen gelet worden op de vaste maandelijkse of jaarlijkse kosten. Andere kosten waarop moet worden gelet zijn de mogelijke transactiekosten per betaling of ontvangen bedrag, de kosten in het buitenland, de kosten voor het koppelen van een creditcard en de lasten voor een extra betaalpas. De goedkoopste zakelijke rekening wordt aangeboden door een bank die geen vaste jaarlijkse kosten in rekening brengt, De vaste kosten die door de nadere banken in rekening worden gebracht. Er moet echter, zoals al eerder is opgemerkt, niet alleen gelet worden op de hoogte van de vaste kosten. Er zijn namelijk banken die een zakelijke rekening aanbieden die uitblinkt door de lage kosten die er voor aanvullende diensten in rekening wordt gebracht, Maak je veel gebruik van die aanvullende diensten? Dan is die zakelijke rekening wellicht de op jouw gebruik afgestemde goedkoopste zakelijke rekening.

In rekening gebrachte transactiekosten

Een goedkope zakelijke rekening is natuurlijk betaalbaar wat betreft de transactiekosten. Bij sommige banken betaal je niets voor transacties, terwijl je bij andere banken een bedrag van tussen de €0,08 en €0,15 per transactie moet betalen.