Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Welke Aandelen voor Lange Termijn Kopen? 

Vereende verzekering

Om je financiën goed te regelen zal je naast sparen en budgetteren ook ruimte willen maken voor lange termijn beleggen. Immers, lange termijn beleggen leidt tot structurele vermogensgroei. Aandelen zijn een mooie toevoeging. Maar welke aandelen voor lange termijn kopen? Dat is natuurlijk de vraag bij succesvol lange termijn beleggen

Hieronder bespreken we inzichten voor welke aandelen voor lange termijn kopen. 

Welke aandelen voor lange termijn: groeiende bedrijven

Op de vraag welke aandelen voor lange termijn kopen is het antwoord intuïtief logisch. Je investeert voor de lange termijn, dus je wilt aandelen kopen die op de lange termijn groeien. Aandelen worden uitgegeven door bedrijven. Je investeert niet in een aandeel, maar in het bedrijf. Kijk daarom vooral naar groeiende bedrijven. 

Groeiende bedrijven realiseren structureel meer omzet en winst dan de jaren daarvoor. Dit is mogelijk omdat zij kennelijk goede zaken doen. Dit kan van alles zijn. Van expansie tot aan het aanboren van niches en waardecreatie. 

Welke aandelen voor lange termijn: aantrekkelijke prijs

Groeiende bedrijven is niet het volledige antwoord op welke aandelen voor lange termijn kopen. Een ander cruciaal element is om groeiende bedrijven tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Soms schieten aandelenprijzen de lucht in. De koers knalt omhoog. Om vervolgens na drie maanden weer met -25% te zakken. 

Op de korte termijn is er een enorm verschil in prijs. De koersvolatiliteit kan groot zijn. En dit biedt zowel kansen als risico’s. Een groot risico is dat je een groeiend bedrijf tegen een te hoge prijs koopt. 

Kortom, welke aandelen voor de lange termijn je koopt is ook afhankelijk van de prijs op dat moment. Je wilt te allen tijde goede aandelen kopen. Vaak betekent dit dat je geduldig moet zijn en weten wanneer de prijs aantrekkelijk is om te investeren. 

Welke aandelen voor lange termijn: dividend

Groeiende bedrijven tegen een aantrekkelijke prijs kopen is het beste antwoord op welke aandelen voor lange termijn kopen. Een bonus is wanneer zij ook nog eens dividend uitkeren. Dit hoeft niet altijd, maar voor sommige beleggers is dividend aantrekkelijk. Het geeft een kleine garantie op rendement. Dan kan het alsnog voorkomen dat de koers daalt en negatief rendement wordt behaald. Maar op de lange termijn kan dit eventueel worden goed gemaakt dankzij het uitgekeerde dividend. 

Dividendaandelen zijn uitermate geschikt om te kopen voor de lange termijn. Herinvesteer het dividend en je geld zal snel toenemen. 

Welke aandelen voor lange termijn: groeiende markt

Een laatste aandachtspunt bij welke aandelen kopen voor de lange termijn is de markt. Idealiter investeer je in een groeiende markt. Bedrijven in een groeiende markt hoeven minder te concurreren. Hierdoor houden ze meer geld over en neemt de winst toe. Deze winst kunnen ze herinvesteren zodat ze snellere bedrijfsgroei realiseren. 

Een groeiende markt is relevant bij welke aandelen te kopen als lange termijn belegging. Maar dat wilt niet zeggen dat krimpende markten geen interessante aandelen kunnen bieden. 

Ben je er klaar voor om de beste aandelen voor lange termijn te kopen? Veel succes!