Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Wat kan een interim controller doen?

De term “interim controller” wordt steeds vaker gebruikt in ondernemingen. Maar wat is nu precies de taak van een interim controller en wat kunnen zij voor uw bedrijf betekenen? In deze blog gaan we in op de verschillende taken van een interim controller en waarom het misschien wel verstandig is om er één aan te nemen.

Wat is een interim-controller?

Een interim controller is een professional die tijdelijk binnengehaald wordt om de financiële processen binnen het bedrijf te optimaliseren. Zij helpen bij projectmatige of structurele veranderingen, zoals het implementeren van nieuwe systemen, of het opstellen en beheren van budgetten. Ze geven advies over financiële zaken, ontwikkelen financiële strategieën en voeren meerdere andere belangrijke taken uit die nodig zijn om de financiën van uw bedrijf goed in balans te houden.

Interim Controller als ‘Troubleshooter’

Eén groot voordeel van het inhuren van een interim controller is dat ze als ’troubleshooter’ kunnen optreden wanneer er problemen met betrekking tot de financiële processen ontstaan. In plaats van dat je iemand in dienst neemt die verantwoordelijk is voor alle afdelingfinanciën, kun je met een interim controller altijd inspringen als er iets mis gaat. Zo hoef je niet per se iemand vast aan te nemen als je problematiek maar sporadisch voorkomt.

Waarom een Interim controller inschakelen?

Hoewel veel ondernemingen moeite hebben om personeel aan te nemen voor hun financiële afdeling, kan dit ook duur uitpakken als je iemand voor de langere termijn moet inhuren. Met eigen personeel kun je rekening houdend met loonkost, pensioenspremies etc., terwijl eenzelfde functie door een externe partij mogelijk minder duur uitpakt. Daarnaast kunnen interne controleurs sneller schakelen en flexibeler inspelen op situaties dan externe personages, waardoor ze sneller resultaten behalen dan wanneer je iemand in loondienst neemt.

Hoe kan Feller u helpen?

Feller is een innovatieve softwareoplossing voor boekhouding en financiën, ontworpen om bedrijven van elke omvang te helpen hun financiën gemakkelijk te beheren. De software beschikt over een uitgebreide set tools waarmee gebruikers snel budgetten kunnen opstellen, uitgaven kunnen controleren, financiële rapporten kunnen genereren en nog veel meer. Het is cloud-based, wat betekent dat gebruikers overal ter wereld toegang hebben tot het systeem (zolang ze een internetverbinding hebben). Bovendien integreert Feller met diverse populaire boekhoud- en financiële systemen, waaronder QuickBooks en Xero.

Feller helpt bedrijven hun financiële processen te stroomlijnen door routinetaken zoals het maken van facturen en het doen van betalingen te automatiseren. Het biedt gebruikers ook krachtige analysetools voor het volgen van uitgaven in de tijd, het begrijpen van trends in hun financiële gegevens en het genereren van gedetailleerde rapporten. Met zijn geavanceerde prognosemogelijkheden stelt Feller bedrijven in staat toekomstige uitgavenbehoeften nauwkeurig te voorspellen en weloverwogen beslissingen te nemen over de beste manier om hun financiën te beheren.