Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Wat is zakelijk/ commercieel vastgoed

zakelijke vastgoed financiering

Zakelijk vastgoed gaat om bedrijfsobjecten met een zakelijke doelstelling. Onder zakelijk vastgoed vallen winkel-, kantoor-, opslag- of bedrijfsruimtes. Huren of kopen van zakelijk vastgoed is ook een mogelijkheid. Vastgoedfinancieringen zijn voor de vastgoedbeleggers die een onroerend goed willen kopen. Het is ook voor ondernemers die een zakelijk vastgoed willen kopen.

Zakelijke vastgoed financiering

Voor het kopen of verbouwen van vastgoed heb je een financiering nodig. Daarbij sluit je een zakelijke hypotheek voor jouw zakelijke vastgoed. Het kan als ondernemer een geheel grote uitdaging zijn aangezien je goed zal moeten overwegen welke financieringsvorm je kiest. Er zijn een heleboel financieringsmogelijkheden die op een “zilveren blad” worden gepresenteerd, waarbij elk hun eigen condities en regels hebben. Dan denken wij aan een financieringsmogelijkheid met de bank of een private investeerder.

zakelijke vastgoed financiering

Zakelijke vastgoed financiering door de bank

Zakelijk vastgoed wordt moeilijk tot bijna niet door de bank gefinancierd. Je kunt wel naar de bank stappen maar de kans op een financiering is miniem. Zakelijke vastgoed financiering was een aangelegenheid van de bank , maar sinds kort geven de banken steeds minder leningen voor zakelijk vastgoed door de crisis. De crisis zorgde ervoor dat de verplichting toegedaan aan de bank is verhevigd. .

Lening door een private investeerder

Als het aanvragen van een zakelijke vastgoed financiering stroef gaat , kun je het ook bankvrij financieren. Dat wil zeggen dat je vastgoed dan door een private investeerder wordt gefinancierd. Dit geschiedt middels een notaris die de investeerder en ondernemer bij elkaar brengt. Hier wordt de nodige papierwerk verricht om uiteindelijk de leningadministratie te verstrekken. De ondernemer zal dan de rente en aflossing betalen aan de ondernemer.

Soorten investeerders

Het is van essentieel belang dat je als ondernemer de “know how” hebt bij het aangaan van een lening met een investeerder. Er zijn veschillende investeerders die gelden beschikbaar stellen.

deze zijn:

– Venture capital fonds; Zij investeren in pasopkomende bedrijven met

 een hoge groeipotentie.

– Business angel; Een business angel is een vrijblijvende

 investeerder die ook investeerd in starter bedrijven met een hoge

 potentie. Wel met minder kapitaal dan de venture

 capitalists.

– Crowdfunding; Bij crowdfunding wordt dat geldsbedrag bijéén gezet

 door kleine partijen of individuen.

– Participatiemaatschappijen; Deze beheerd het geld van grotere

 beleggers.