Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Wat is een creditcard?

creditcard

Je hoort mensen er enorm vaak over praten en geloof het of niet; bijna alle volwassenen hebben er een. Maar wat is nou een creditcard? Oorspronkelijk kredietkaart genaamd, een credit card is een soort pas zoals een pinpas. Afhankelijk van het merk kun je met zo’n pas in de hele wereld betalen en contant geld opnemen. De drie meest bekende merken voor een kredietkaart wereldwijd zijn VISA, MasterCard en American Express. In Nederland is ANWB ook nog een grote speler.

Met een creditcard begin je eigenlijk met het saldo op nul. Je kan dan tot een bepaald ingesteld limiet geld uitgeven met jouw creditcard. Aan het einde van elke periode, vaak maandelijks, krijg je dan een rekening van jouw kaartverstrekker van het bedrag wat jij besteed hebt met de kredietkaart. Als je de rekening betaald hebt is jouw saldo weer op nul.

creditcard

Kaarten vergelijken

Een bijkomend voordeel van kredietkaarten zijn dat je verzekerd bent met elke aankoop. Als je wordt opgelicht krijg je dus altijd je geld terug. Wil je graag kredietkaarten vergelijken? Neem dan eens een kijkje bij welkecreditcard.nl voor meer informatie. Zij vergelijken verschillende aanbieders van kredietkaarten zodat je makkelijk de beste keuze kunt maken.