Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Wat doet een accountant?

Wat doet een accountant? Dat is de vraag die we in dit artikel voor je gaan beantwoorden. Feit is in ieder geval dat een boekhouder van waarde kan zijn voor ieder bedrijf en dat het zeker geen aanrader is om zelf met de boekhouding aan de slag te gaan als je hier geen verstand hebt. Naast dat wij de vraag “wat doet een accountant?” gaan beantwoorden, zullen we je ook uitleggen wat de voordelen zijn van het inschakelen van een boekhouder.

Wat doet een accountant voor ondernemers?

Wat doet een accountant voor ondernemers? Een boekhouder voert vaak niet specifiek een taak uit. In deze alinea gaan we jou precies vertellen welke taken een boekhouder heeft. Laten we beginnen met de Btw-aangifte. De Btw-aangifte moeten ondernemers ieder kwartaal doen. Je zet zelf de btw opzij, geeft dit door aan de boekhouder en deze zal er vervolgens voor zorgen dat jij precies weet wat je moet betalen. Vervolgens zal je dit zelf netjes over moeten maken.

Heb je mensen in dienst? Dan zal je loonbelasting moeten betalen. Tevens wil je dat dit zo goed mogelijk geregeld is voor je personeel en daarom kan je hier een boekhouder voor inschakelen. Niet iedere boekhouder doet dit, dus het is aan jou om even op zoek te gaan naar een goede aanbieder.

Wat doet een accountant nog meer?

Wat doet een boekhouder nog meer? Daar kunnen we duidelijk in zijn! Een accountant kan je namelijk ook inschakelen voor je inkomstenbelasting en voor advies. Je kunt namelijk alleen een succesvol bedrijf runnen op het moment dat je een goed beeld hebt van de financiën in je bedrijf. Heb je hier geen goed beeld van, dan wordt het lastig om te bepalen hoe veel geld je hebt voor investeringen en dergelijken. Ook zal je er op tijd bij moeten zijn als je onderneming minder winst of zelfs verlies begint te draaien. Aan goede accountant heeft een duidelijk overzicht van jouw cijfers en dit kan je in veel situaties verder helpen.

Advies bij investeringen

Ben je van plan om een bepaalde investering te doen en wil je met iemand in gesprek om te bepalen of dit een goed idee is? Ook dan staat een boekhouder voor je klaar. Een boekhouder kan met jou sparren en op basis van cijfers bepalen of iets een goede investering is of dat dit niet het geval is. Zo kan jij op weloverwogen wijze een keuze maken.

Hoe vind je een goede accountant?

Een goede accountant vinden, dat doe je natuurlijk op het internet. Op het internet zijn tal van aanbieders te vinden die jou maar al te graag willen helpen. Bekijk verschillende aanbieders, vergelijk deze met elkaar en zorg er ook voor dat je reviews goed doorneemt. Door reviews door te nemen kom je er al snel achter wat andere mensen van een bepaalde partij vinden. Wees verstandig en zorg ervoor dat je hiervan leert. Ga in ieder geval niet in zee met een partij die veel negatieve reviews heeft.

Wil je meer weten? Bekijk dan eens Boekzo voor meer informatie.