Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Maak kennis met de innovatiebox

Heeft uw onderneming een innovatie gerealiseerd en daarmee een voordeel behaald? Is deze innovatie tot stand gekomen met WBSO? Dan komt u in aanmerking voor de Innovatiebox. Wat de innovatiebox precies is en hoe u er uw voordeel mee kunt doen? Dat vertellen wij graag in deze blog.

 

Verloop en voordelen

Er zijn verschillende manieren om te zien of de innovatiebox ook voor u als voordeel kan werken. Neem hiervoor eerst een professional in de arm die onderzoekt of de innovatiebox voor uw innoverende onderneming interessant kan zijn. Daarbij kan de specialist vast een beeld schetsen van de meest voor de hand liggende uitkomst. Mocht deze uitkomst positief zijn, dan kunt u door naar stap twee. Dit omvat een uitgebreid verzoek voor de Belastingdienst. Deze moet namelijk uiteindelijk voor u de beslissing maken. Het is aan te raden om een expert in te schakelen voor het maken van een goed voorstel. Wanneer de Belastingdienst deze in goede orde heeft ontvangen, wordt u uitgenodigd voor een gesprek. In dit gesprek worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. De uitkomst van deze afspraken wordt verwerkt in uw aangifte voor de vennootschapsbelasting. Laat specialisten meekijken of de afspraken op de juiste manier worden toegepast.

Over 4 Vision

 

Accountancy- en belastingkantoor 4-Vision kan u helpen bij het vastleggen van uw innovatiebox voordeel. Hier zijn namelijk fiscalisten in dienst die kennis hebben en in hun loopbaan al veel succesvolle innovatiebox afspraken hebben gemaakt met de Belastingdienst. Ook de goede contacten bij de Belastingdienst kunnen van voordeel zijn bij de afspraak die u kunt maken. Bij 4 Vision wordt er eerst een offerte op maat gemaakt voor u. De kosten van een innovatiebox aanvraag zijn vaak afhankelijk van de complexiteit van de onderneming en de innovaties. 4 Vision werkt zowel met vaste prijzen, op basis van een uurtarief als op basis van no-cure/no-pay met een succesfee. Bij een succesfee hanteren zij altijd een maximum bedrag