Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Hoe ga je om met een creditcard?

Credit card

Ik ken veel mensen die bang zijn voor het gebruiken van de creditcard. Ze zijn bang dat ze te veel dingen gaan kopen en een gebrek krijgen aan inzicht in hun financiële situatie. Een creditcard is super handig, en is dus helemaal geen reden tot zorgen. Dat leg ik uit in deze blog!

Eigenlijk behandel ik mijn creditcard gewoon net zoals mijn betaalrekening. Mocht je een eigen financieel overzicht hebben? Behandel je creditcard uitgaven dan ook gewoon net als dat je dat met je lopende rekening zou doen. Mocht je geen eigen overzicht bijhouden, dan kan je gewoon in de app van jouw creditcardmaatschappij je uitgaven bijhouden. ABN AMRO is een van die creditcardmaatschappijen die een app heeft waarin je makkelijk kunt zien hoe jouw creditcarduitgaven en saldo eruit ziet!

Een regel die ik mezelf heb opgelegd is dat ik het volledige openstaande bedrag meteen terug betaal. Hierdoor voorkom ik dat ik rente moet betalen en daarnaast niet het geld uitgeef wat ik niet kan betalen. Als je je creditcard koppelt aan je bank dan kan je het ook automatisch laten afschrijven. Dit is in principe een stuk beter.

Als je het niet fijn vindt om een creditcard te gebruiken, omdat je bang voor bepaalde consequenties was dan hoop ik je hiermee gerustgesteld te hebben.

Mocht je opzoek zijn naar een betrouwbare creditcardmaatschappij. Bekijk hier dan eens de website van ABN AMRO.