Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Financiële opleiding om jouw carrière te stimuleren

Dit artikel is gericht op young professionals die al enkele ervaring hebben in de financiële sector. Veel young professionals die een paar jaar werkervaring hebben zijn geïnteresseerd in een vervolgstap maar weten niet goed welke cursus hierbij waardevol kan zijn. Dit is natuurlijk voornamelijk afhankelijk van wat voor functie je nastreeft. Een CMA of wel een Certified Management Accountant is een ideaal certificaat voor werknemers die ook manageriële of leidinggevende functies ambiëren. In deze cursus komen ook begrippen als financial account, management accounting en financial decision-making aan bod. Zoals gezegd is het wel belangrijk dat je hiervoor al enige kennis van deze onderwerpen bezit. Verder is een MBA bedrijfsadministratie zeker aan te raden. Met het volgen van deze, door de Associatie, branche-erkende vakopleiding zorg je voor de juiste basis om echt succesvol te kunnen zijn als financial. Je bent in control en kunt zelfstandig op een effectieve en efficiënte wijze een administratie voeren.

Power BI en Lean

In de ‘Power BI voor Financials’ cursus, leer je van een senior financial hoe je een interactief dashboard met (draai) grafieken en slicers samenstelt. De informatie komt van verschillende bronnen zoals gekoppelde Excel tabellen, tekstbestanden of databases. Je leert hoe je de meest efficiënte oplossing kunt toepassen binnen Excel (functies, Power Pivot, Power Query) voor een goede rapportage.

Je kan er ook voor kiezen om cursussen te volgen die zich bezighouden met Lean methodes. Deze methodes richten zich om bedrijfsprocessen “af te slanken”. Dit wil zeggen dat ze verspilling tegen moeten gaan en dat processen efficiënter gaan en minder tijd kosten. De methodes hebben verschillende gradaties beginnend bij de lean yellow belt. Net als bij judo zijn er ook nog hogere belts te behalen in andere kleuren wanneer je meer kennis en kunde over de lean methode bezit. Deze cursus mag eigenlijk niet ontbreken voor elke young professional die van toegevoegde waarde wil zijn in zijn of haar bedrijf. Wanneer je slechts één cursus kan doen dan zou de voorkeur vaak naar deze moeten gaan.

Hopelijk heb je iets aan dit advies gehad en helpen deze cursussen je verder in je carrière.