Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Een thuiswerkvergoeding: wat is dat precies?

Steeds meer mensen werken vanuit huis en veel mensen vinden het ook fijn om één of meerdere dagen thuis te werken. Het scheelt voor mensen die ver van kantoor wonen een hoop reistijd. Het is nu ook mogelijk om een thuiswerkvergoeding te krijgen. In dit artikel leg ik wat een thuiswerkvergoeding is en alles dat je erover moet weten.

Wat is een thuiswerkvergoeding?

De meeste werknemers kregen eerst een reiskostenvergoeding. Daar is nu een andere vergoeding voor terug gekomen, namelijk de thuiswerkvergoeding. Werkgevers mogen vanaf nu hun werknemers een onbelaste vergoeding geven voor de thuiswerk kosten. Als je van plan bent om na de crisis vanuit huis te blijven werken, dan kan je nu ook een onbelaste vergoeding krijgen voor het inrichten van je thuiskantoor. 

Een thuiswerkvergoeding is niet verplicht

Het is echter belangrijk om te weten dat je geen recht hebt op een thuiswerkvergoeding. Jouw werkgever is niet verplicht om deze vergoeding aan jou te geven. Als je al een vaste reiskostenvergoeding had afgesproken, is de kans groot dat jouw werkgever ook een thuiswerkvergoeding wil geven. Hoor je niets van jouw werkgever? Dan is het aan te raden om met hem in gesprek te gaan als je een thuiswerkvergoeding wil. 

Vind je als werkgever dat jouw medewerker recht hebben op een thuiswerkvergoeding? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op www.reisbalans.nl. Zij bieden een app aan waarin je alles eenvoudig kan registreren. Waardoor je er zelf amper naar hoeft om te kijken!