Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Dit moet je weten over een persoonlijke lening

Ben jij al bekend met de mogelijkheden voor een persoonlijke lening? Het kan jou namelijk van veel gemakken voorzien als je een grote aankoop moet doen waar op dat moment geen geld voor beschikbaar is. Iedereen kan immers wel eens een financiële tegenvaller hebben. Alleen is het dan aan jou om ervoor te zorgen dat je hier een goede aanvraag voor doet. Dit kun je onder andere doen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Alleen moet je dan wel weten wat het precies inhoudt en hoe je het op een verantwoorde manier gaat doen voor jouw financiële situatie.

Een persoonlijke lening is direct beschikbaar

Een persoonlijke lening is een lening waarbij het geleende bedrag direct beschikbaar is. Het wordt namelijk op jouw persoonlijke lening gestort, waarna jij de aankoop kunt doen waar je het bedrag voor nodig had. Je kunt bij kredietmaatschappijen verschillende bedragen aanvragen. Je hoeft dus nooit meer te lenen dan nodig en in sommige gevallen kan het bedrag vrij hoog aangevraagd worden. Zo wordt die verbouwing of grote aankoop een stuk eenvoudiger als jouw eigen spaargeld hier nog niet toereikend genoeg voor is en kun je alles aanpakken om hogere kosten te voorkomen.

De hoogte van de rente bekijken

Bij een persoonlijke lening komen altijd kosten kijken. Dit is de vergoeding die je betaalt aan de geldverstrekker en wordt ook wel de rente genoemd. De hoogte van de rente staat altijd vast en wordt vooraf aan jou doorgegeven. Bij de een zal dit tarief hoger zijn dan bij de andere. Hier dien je wel rekening mee te houden. Daarbij ontkom je ook niet aan deze vergoeding. Je zult hem dus altijd moeten betalen en het bedrag wordt meegenomen in de maandelijkse aflossing. Zorg er daarom voor dat je de voorwaarden goed door blijft lezen.

Jouw financiële gegevens meegenomen

Bij de aanvraag van een persoonlijke lening dien je alle gegevens in te vullen die worden gevraagd. De eerste stap is het invullen van jouw persoonsgegevens. Deze gegevens zijn nodig om het contract op te kunnen stellen en jou aansprakelijk te stellen indien je de voorwaarden niet naleeft. Ook wordt er gevraagd wat jouw financiële situatie is. Zo wordt er gekeken naar de bron van inkomsten en wat jouw lasten per maand zijn. Je moet namelijk voldoende verdienen in de maand om zowel de vaste lasten te betalen als de lening terug te betalen.

Voor jezelf de mogelijkheden gaan bekijken

Op basis van de door jou ingevulde gegevens wordt gekeken of je de persoonlijke lening aan kunt vragen en of je hiermee niet opnieuw in financiële gevolgen gaat komen. Het zou daarom kunnen zijn dat je afgewezen wordt. Dit komt doordat er altijd verantwoord omgegaan moet worden met de aanvraag van een lening. Uiteindelijk moeten de financiële problemen hiermee immers opgelost zijn in plaats van opnieuw beginnen. Zorg daarom dat je ook alles voor jezelf op een rijtje zet en dan pas de aanvraag in gaat dienen voor jouw lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij.