Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

De zorgplicht tussenpersoon juist uitgevoerd

Tussenpersoon

Er zijn verschillende momenten te bedenken waarbij het goede financiële advies van belang is. Denk hierbij aan jouw hypotheek, pensioen of beleggingen. Het kan namelijk zijn dat er wordt gemeld dat er weinig risico’s zijn, maar dat er achteraf toch blijkt dat er meer risico’s aan verbonden zijn dan je in eerste instantie dacht. De zorgplicht tussenpersoon is dan niet op de juiste manier uitgevoerd, waardoor het jou veel geld kan gaan kosten als je niet op tijd aan de bel trekt.

Zorgplicht tussenpersoon

Meer risico’s dan je in eerste instantie had gedacht

De zorgplicht tussenpersoon is bedoeld om ervoor te zorgen dat er te allen tijde de juiste informatie aanwezig is en op basis van kloppende cijfers een beslissing gemaakt kan worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er een beleggingshypotheek is voorgesteld, terwijl dit veel te veel risico’s voor jouw financiële situatie met zich meebrengt. Ook wanneer je denkt dat je goed verzekerd bent, kan het zijn dat achteraf blijkt dat je veel minder uitbetaald krijgt. Hierdoor loop je veel geld mis en kun je een tussenpersoon aansprakelijk stellen.

Tussenpersoon

Met een advocaat heb je het geld toch in handen

Wanneer je twijfelt of de zorgplicht tussenpersoon op de juiste manier is uitgevoerd of wanneer je geen waarschuwingen hebt gekregen over de risico’s kun je een advocaat in dienst nemen. Deze advocaat kijkt aan de hand van alle bewijsstukken of jouw wantrouwen terecht is en kan de gemaakte en niet-uitgekeerde kosten op deze tussenpersoon verhalen. Zo krijg jij toch waar je recht op hebt en kun je met een gerust hart kijken naar de toekomst.