Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

De gouden tip voor goud verkopen

goud

Goud verkopen kan een enorm lucratieve business zijn. Er kunnen dan ook tientallen verschillende redenen zijn waarom en wat voor goud jij wil verkopen. Het kan gaan om een goudbaar van een kilo, het kan gaan om een trouwring, of je eigen sieraden van vroeger. Maar soms gaat het om een erfenis, en is een volle juwelenkist met allemaal oude oorbellen, kettingen en ringen waar niemand meer iets mee kan. Jouw motieven om goud te willen verkopen kunnen dus enorm uiteenlopen. Maar als we het hebben over waar je op moet letten, of beter gezegd: wat de gouden tip is voor iemand die wil goud verkopen, dan kunnen we daar één helder antwoord op geven. En dat gaan we doen in dit artikel.

goud

Ons land is een welvarend land. En ook al was er vroeger veel meer armoede, en was de kloof tussen arm en rijk veel groter, ook honderd jaar geleden hadden families in Nederland relatief meer te besteden dan families in landen om ons heen. Wij hebben als Nederlanders ook een rijk ‘feest’-verleden. Dat wil zeggen: veel feestdagen en momenten van vieringen. Het lijkt of de Nederlander ieder moment aangrijpt om te vieren wat er op dat moment te vieren valt. En dat doen we ook nog eens in stijl.

Opgedoft met goud

Veel van dit soort vieringen hingen vroeger samen met het kerkelijke leven. Communies, bruiloften, maar ook de aftrap van de kermis of carnaval had vroeger een kerkelijk karakter. Voornamelijk in de kleinere dorpjes die Nederland rijk is. En wat opvallend is, is dat onze voorouders op deze vieringen en feesten altijd in vol ornaat aanwezig waren. Het was vroeger nou eenmaal belangrijk dat je met een gouden zakhorloge voor de kerkdeur stond te wachten, of dat je als vrouw gouden speldjes had om je hoed of hoofddeksel mee vast te maken tegen de wind. In een familie was het vroeger ook zo dat, als er een klein beetje spaargeld was, dit eerder in een mooi gouden sieraad, speld of zakhorloge werd gestoken dan in een nieuw bed. Het uiterlijk was simpelweg erg belangrijk, en wat de rest van het dorp zag, dat telde. Je wilde op een nette manier mee doen met alles wat er van jou verwacht werd.

Het is daarom niet gek dat er nog steeds veel van dat oude goud in omloop is in ons kikkerlandje. Het gebeurt regelmatig dat iemand een hele kist met gouden voorwerpen vindt op zolder, of krijgt door een erfenis. Misschien heb jij dat ook wel meegemaakt. Maar nu de grote hamvraag: wat is de gouden tip voor goud verkopen en een goede oud goud prijs te krijgen voor jouw kostbaarheden?

Weet wat je in huis hebt

Er zijn natuurlijk heel veel tips en tricks die je kunt gebruiken als je jouw goud wil verkopen, maar de meest opvallende en belangrijke tip is de volgende: weet wat je in huis hebt. Wat je ook doet, op welke manier je ook wil verkopen en aan wie, het is essentieel dat je je goed inleest in wat je in handen hebt. Natuurlijk is een betrouwbare koper van jouw goud altijd bereid een taxatie te doen en jou eerlijk te vertellen wat je aan waarde in handen hebt; maar helaas zijn er ook veel partijen die niet te vertrouwen zijn. Dit soort onbetrouwbare partijen zijn niet transparant over welke koers goud momenteel heeft en over wat ze bereid zijn jou als prijs te bieden. En daar moet je je voor wapenen.

Zorg daarom altijd dat je zelf, voordat je fysiek naar een potentiële goud koper toe gaat, het gewicht opmeet, en nog belangrijker, je inleest in de actuele goudprijs. Die wordt elke paar minuten online geüpdatet, dus je hebt geen excuus om daar niet van op de hoogte te zijn. En met deze informatie in je achterhoofd, kun je natuurlijk met een gerust hart afspreken met een potentiële koper van jouw goud. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. We zouden natuurlijk nog veel meer tips kunnen geven, maar deze gouden tip gaat eigenlijk vooral om je eigen macht in handen houden.

De wereld van de goudhandel is erg groot, en er zijn genoeg gegadigden voor jouw goud. Als een partij niet goed voelt, dan heb jij de touwtjes in handen. Ga dan gewoon verder met je zoektocht naar een betrouwbare partij; goudkopers hebben jou doorgaans harder nodig dan jij hen.