Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

bewindvoering

Bewindvoering

Ken je iemand met een moeilijke financiële situatie? Vraag bewindvoering aan

Zelfs in een (op wereldwijde schaal) rijk land zoals Nederland zijn er veel mensen die in financiële problemen zitten. Jammer genoeg betekent het dat als je dergelijke problemen hebt, dat deze ook je leefsituatie en je fysieke en mentale gezondheid ernstig bedreigen. Evenwel wordt financiële nood vaak ook juist veroorzaakt door bepaalde problemen op lichamelijk en/of geestelijk vlak. Een vicieuze cirkel dus, en eentje waar het moeilijk uitkomen is. Als je iemand kent die in de schulden zit en bijvoorbeeld uit zijn of haar huis dreigt te worden geplaatst, dan is het misschien nu tijd om in te grijpen. Dit zou je bij uitstek doen door via een rechter bewindvoering aan te vragen voor deze persoon. Bij bewindvoering zal een bewindvoerder de controle over de financiën overnemen van deze persoon. Er wordt dan op redelijke maar toch strenge manier gewerkt aan het wegwerken van schulden.

Bewindvoering

Voor wie is bewindvoering bij uitstek geschikt?

Bewindvoering is voor iedereen geschikt die ernstige financiële problemen heeft. Meestal gaat het hierbij om de volgende personen:

  • Mensen met belemmerende fysieke problemen.
  • Mensen met psychische problemen en aandoeningen.
  • Mensen die om welke reden dan ook een enorme schuldenlast hebben opgebouwd en deze zelf niet (meer) kunnen managen.
  • Bejaarden die aan dementie lijden.

Wat is pre-bewind en wanneer maak je er aanspraak op?

Als je overweegt iemand aan te melden voor bewindvoering, dan is het interessant om te onderzoeken of deze persoon in aanmerking komt voor pre-bewind. Pre-bewind is een service die speciaal voor cliënten van bepaalde instanties bedoeld is. Deze service houdt in dat deze mensen al tijdens het aanvragen van de bewindvoering worden bijgestaan. Dit is soms ook wel nodig, want zo’n aanvraag kan soms maanden in beslag nemen.