Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Beleggen: is het iets voor jou?

beleggen

Dagelijks zie je de mooiste verhalen voorbij komen op social media. Iemand die met een kleine investering is begonnen, succes heeft behaald en nu ergens aan de andere kant van de wereld geniet van het leven. Hierbij hebben ze het vaak over beleggen en investeren. De grote vraag is dan, waarom doet niet iedereen dit? Of wat houdt ons tegen om dit te doen? In deze blog nemen we je mee in het beginnen met beleggen. Welke beleggingsmogelijkheden zijn er en hoe kun je jezelf verdiepen in zaken als beleggen en investeren? 

Waarin beleggen

Tegenwoordig zijn er steeds meer dingen waarin je kunt beleggen en/of investeren. Denk hierbij aan cryptovaluta, aandelen, NFT’s (non-fungibletoken), obligaties of fondsen. Maar wat is nu het meest interessant? Waar liggen de grootste kansen? Waar liggen de grootste valkuilen. Binnen deze blog beperken we ons tot de ‘traditionele’ beleggingsmogelijkheden. Aandelen, obligaties, fondsen, derivaten, grondstoffen of valuta. Waarom doen we dit? Deze beleggingsmogelijkheden bestaan al decennialang. Daardoor is er veel kennis en ervaring beschikbaar omtrent deze mogelijkheden. Het is belangrijk dat je je eerst goed verdiept in de verschillende mogelijkheden, hun voor- en nadelen en de risico’s voordat je er simpelweg geld in gaat investeren.  

Leren over beleggen

De gouden bergen die men je op social media beloofd liggen natuurlijk niet zo voor het oprapen. Anders had letterlijk iedereen het wel gedaan, toch? Het kan goed zijn om je allereerst te verdiepen in het beleggen op zich. Je kunt op video platformen zoals YouTube video’s enorm veel video’s kijken met beleggingstips. Echter kan het ook goed zijn om je eerst eens te verdiepen in (e)boeken over beleggen. Verschillende sites over beleggen bieden zulke boeken aan. Investking.nl is zo’n website over beleggen waar je verschillende boeken over beleggen tegenkomt. Boeken over beleggen geven je geen enkele garantie omtrent beleggen, maar ze kunnen je wel op weg helpen of eerste inzichten verschaffen. Waar wacht jij nog op?!