Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Beleggen in zilver vs. beleggen in goud

Beleggen wordt wereldwijd heel veel gedaan in goud en zilver. Dit komt, omdat deze twee edelmetalen een erg hoge waarde hebben die sneller stijgt dan daalt. Je weet vast al dat goud duurder is dan zilver. Dit komt doordat goud zeldzamer is dan zilver en er meer vraag naar is dan er kan worden aangeboden. Zilver is natuurlijk ook zeldzaam, maar goud wint deze strijd. Voordat je wilt gaan beleggen is het handig om de voordelen en nadelen te weten te komen van het beleggen in zilver en goud. Het is ook handig om te weten wat beleggen nou eigenlijk is en of je dit wel wilt gaan doen. In dit artikel word je uitgelegd wat de verschillen zijn tussen het zaken doen in goud en in zilver. Een lastig onderwerp die veel bedenktijd en onderzoek nodig heeft voordat je ook daadwerkelijk gaat beleggen op een goede en slimme manier zonder grote fouten te maken en misschien wel opgelicht te worden wanneer je op het internet aan het beleggen bent. Dus voordat je gaat beleggen is het handig om informatie op te doen die je kunnen helpen met bepaalde beslissingen. 

Een voor- en nadeel van het zilver beleggen.

Het kopen van zilver heeft een aantal voor- en nadelen, deze moet je eigenlijk wel weten voordat je overweegt om zilver te gaan kopen. Een voordeel van zilver kopen is dat er veel vraag naar is en er steeds meer naar wordt gevraagd dat maakt dat de prijs niet daalt en juist langzaam stijgt. In veel producten zit zilver wat niet gerecycled kan worden, als dit er niet uit wordt gehaald en wordt weggegooid wordt het zilver steeds zeldzamer en blijft de prijs stijgen. Wanneer je investeert in zilver heb je iets tastbaars in handen, hierdoor kan je rustig afwachten en het weer verkopen op een gunstig moment wanneer je maar wilt. Een nadeel is dat er 21 procent btw zit op zilverbaren, bij aankoop ben je dus al een deel van de waarde kwijt aan de belasting. 

Een voor- en nadeel van het beleggen in goud

Goud kopen kan een goede beslissing zijn wanneer je deze op een ander moment weer wilt verkopen voor een hogere prijs. Een voordeel is dat de goudprijs niet of nauwelijks daalt en erg snel kan stijgen. In 2019 is de goudprijs al met 20 procent gestegen en in 2020 zou deze stijging volgens verwachtingen alleen maar hoger worden. Een nadeel van goud is dat het geen rente en dividend op levert en het dus wachten is op een prijsstijging wanneer je winst wilt behalen. 

Conclusie

Of je nu gaat beleggen in goud of zilver, beide hebben ze hun voor- en nadelen die risico’s met zich meebrengen. De zilvermarkt is redelijk klein hierdoor kopen veel mensen zilver en dit lijdt weer tot groeiende prijzen van het zilver. Goud is heeft een grote markt en is erg stabiel in zijn prijs en blijft alleen maar stijgen, dit kan je zien door de grafieken te bekijken door de jaren heen. Goud is wel een stuk duurder dan zilver tot nu toe.

Bron: https://www.doijerkalff.nl/