Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Beginnen met investeren in vastgoed: beleggen in vastgoed uitgelegd

beleggen in vastgoed 3

Met beleggen in vastgoed heb je een zogenaamd passief inkomen, je maakt van jouw eigen geld, meer geld. Investeren in vastgoed is eigenlijk het kopen van een huis of bedrijfspand om deze vervolgens te verhuren. Op deze manier verdien je dus geld zonder dat je daar heel veel voor hoeft te doen, het enige wat een must is, is dat je veel startkapitaal moet hebben om überhaupt te starten op de vastgoedmarkt. Echter gaat het vanaf dan heel snel. In de tekst hieronder wordt uitgelegd hoe je een start kan maken op de vastgoedmarkt en waar je op moet letten.

Een plan van aanpak maken

Als allereerste stap begin je met het in kaart brengen van jouw eigen financiële middelen en mogelijkheden, vervolgens ga jij kijken waar je heen wilt en wat je precies wilt. Je zou bijvoorbeeld je geld kunnen spreiden door twee kleinere woningen te kopen of één grotere, dit is aan jou. Doe een goed marktonderzoek en kijk waar veel vraag en aanbod is, je moet meer weten dat je vooraf misschien denkt. Dus zorg dat je in gesprek gaat met professionals en ervaren vastgoedhouders, ook zijn er meerdere cursussen die jou kunnen voorbereiden op de vastgoedmarkt. Zorg dus dat je goed geïnformeerd en goed ingelezen bent voor je begint.

De start op de vastgoedmarkt

Na het schrijven van een plan van aanpak ga je beginnen met het zoeken: kijk uit naar woningen die in jouw geschreven plan passen. Belangrijk is hierin dat je geduldig moet zijn, vastgoed is een goede manier om te investeren, maar haasten is een no go in deze markt. Wees ook kritisch, kijk goed en scherp naar de woningen die je op het oog hebt voor je een knoop doorhakt. Ga op bezoek bij de bank voor een eventuele hypotheek en bezoek een makelaar als je samen wilt werken. Het huis gevonden? Zorg dat dat je rustig blijft werken en wederom niet overhaast gaat werken.