Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Aandachtspunten voor het investeren in vastgoed

investeren in vastgoed

In Nederland zijn er in toenemende mate ondernemers en bedrijven, maar ook vermogende particulieren, die ervoor kiezen om te investeren in vastgoed. Wil je jouw bedrijf laten groeien of als particulier geld verdienen door te investeren in vastgoed? Dan kan dat vandaag de dag prima! Maar met welke aandachtspunten voor het investeren in vastgoed moet je rekening houden als je succesvol wilt zijn? In dit blog zetten we voor je op een rijtje waar je op moet letten als je jouw investeringen in vastgoed goed wilt regelen en rendabel wilt maken!

Let op de WOZ-waarde van het pand

Belangrijk om te weten is wat de WOZ-waarde is van het vastgoed waar je in wilt investeren. Op basis hiervan worden namelijk belastingen berekend van de gemeente en ook de koopsom bepaald. Let erop dat de WOZ-waarde klopt en niet te hoog is, want dat kost je onnodig veel geld. De WOZ-waarde wordt jaarlijks vastgesteld en kun je via verschillende websites opvragen, zoals kadasterdata.nl of wozwaardeloket.nl.

investeren in vastgoed

Kies voor een betrouwbare financier

Heb je voor het financieren van het beoogde vastgoed een financier nodig? Verdiep je dan goed in alle mogelijkheden op dit gebied. Er zijn diverse financieringsvormen mogelijk, zoals een verhuurhypotheek, alternatieve financiering, een hypotheek die deel aflossingsvrij is, et cetera. Heb je zelf niet zo’n verstand van hoe hypotheken in elkaar zitten? Kies dan voor een hypotheekbemiddelaar die dit oor je kan regelen. Daar betaal je voor, maar onder aan de streep levert het werk van een goede en ervaren hypotheekadviseur je vaak geld op! Zo kan hij of zij je aan de beste rente helpen en een hypotheek uitkiezen die precies bij jouw situatie past.

De marktwaarde van het vastgoed

De WOZ-waarde geeft een indicatie van de waarde van vastgoed, maar niet exact. Daarom is het belangrijk om ook de marktwaarde te weten, waarbij er rekening wordt gehouden met onder meer de onderhoudsstaat van het pand. De marktwaarde is de huidige waarde in vergelijking met soortgelijke woningen of bedrijfspanden in de markt. Zorg dus dat je de marktwaarde van optionele panden goed in het vizier hebt als je geschikt vastgoed zoekt voor investeringen!