Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Waar moet ik beleggen?

A home tax deduction concept illustrating rental income

Tegenwoordig kun je beter gaan beginnen met beleggen dan dat je gaat sparen op de bank. De spaarrentes zijn zo laag dat het helemaal geen zin meer heeft. Weet je dat je zelfs boven een bedrag zelfs geld moet gaan inleveren. Lekker sparen is dat dan! Niet zo heel gek dat dus steeds meer mensen overstappen tot beleggen. Waarom mensen overstappen naar beleggen en wat het allemaal inhoudt zullen we even voor je uitleggen. Lees dus snel verder!

Waarom beleggen?

Zoals eerder gezegd zijn de spaarrentes ontzettend laag geworden. Dus nu heb je je geld op de bank gezet, maar weet je niet zo goed wat je er mee moet doen. Het laten staan is ook zo zonde. De keuze is dan snel gemaakt om te beginnen met beleggen. Waar mensen zich vaak in vergissen is dat beleggen niet heel riskant hoef te zijn. Er zijn tegenwoordig veel brokers die je helpen met beleggen en zo hoef je dus zelf ook niet veel verstand te hebben van beleggen. Hoe dat werkt vertellen we nu.

Kan ik ook beleggen als beginner?

Je kunt er voor kiezen om iemand voor jou te laten beleggen. Er zijn verschillende brokers die voor jou bepaalde beleggingsfondsen hebben samengesteld zodat jij alleen geld hoeft over te maken. Daarna beheren zij jouw geld en jouw aandelen. Je kunt bij Centraal Beheer beleggen ervoor kiezen om dit voor jou te laten doen. Zij hebben echte experts in dienst die jaren lang ervaring hebben als het gaat om beleggen.

Waar kan ik het beste beleggen?

Wanneer je gaat beginnen met beleggen kun je het beste beheerd beleggen vergelijken. Hiermee kijk je naar de verschillende mogelijkheden die er zijn als het gaat om beleggen en waar het goedkoopste is. Er zijn namelijk verschillende kosten bij verschillende brokers. Zo heb je bij verschillende brokers kosten wanneer jij aandelen heb gekocht maar je doet er niks mee. Bij andere brokers heb je dit probleem dan weer niet. Je kunt hiervoor beter verschillende artikelen bekijken die dit probleem bespreken.