Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Waar gebruik je een creditcard allemaal voor?

Een creditcard kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. De meeste mensen weten alleen niet precies welke dingen dit zijn en daarom kun je in de tekst alles vinden wat je moet weten over het gebruiken van een creditcard. Ook vindt je waarom je een creditcard moet aanschaffen. Maar ook wat precies de voor en nadelen zijn van het hebben van een creditcard.

Wat kun je met een creditcard? 

Je kunt natuurlijk een heleboel dingen doen met een creditcard. Zo kun je natuurlijk verzekerd producten aankopen. Deze verzekering geldt dan ook voor 30 tot 180 dagen. Dit betekent dat je een heleboel dingen verzekerd kan hebben in de eerste aantal maanden. Dit geldt ook als er geen standaard verzekering of garantie op zit. Dit is natuurlijk erg handig voor mensen die bang zijn dat hun spullen snel kapot gaan en daarom snel een vervangend product willen. Het is natuurlijk ook handig om te gebruiken als je zelf op het moment geen geld hebt. Met een creditcard kun je namelijk geld uitgeven wat je eigenlijk niet hebt. 

Waarom zou je een creditcard kopen?

Een creditcard kopen kan natuurlijk om een heleboel verschillende redenen. Zo moet je natuurlijk voor sommige landen in de wereld een creditcard hebben om te kunnen betalen. Maar dit is niet altijd het geval. Mocht je dus een wereldreis maken, dan is een creditcard echt iets wat je zou moeten overwegen. Met een creditcard, zijn je aankopen 180 dagen verzekerd. Dit betekent dat je altijd de mogelijkheid hebt om een vervangend product te krijgen. Met een creditcard kun je vooruit betalen. Dit is vaak ook de reden waarom mensen een creditcard aanschaffen. Hou er wel rekening mee dat het een risico blijft om een creditcard te gebruiken. Dit komt doordat je gemakkelijk geld kunt uitgeven dat je niet hebt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een creditcard?

Een van de voordelen van een creditcard zijn, is dat als je een bedrag te betalen heb je deze al uit kan geven terwijl je je loon nog geen eens hebt. Ook kun je gemakkelijk een goedkope creditcard vinden, waardoor iedereen een creditcard kan nemen. Het is niet mogelijk om zomaar een creditcard aan te schaffen. Zonder inkomsten is dit bijvoorbeeld niet mogelijk! Daarnaast zal er een limiet worden ingesteld, zodat je nooit extreem veel geld kunt uitgeven in verhouding met je inkomsten. Dit voorkomt dan direct extreme schulden. 

Overige belangrijke punten over een creditcard

Natuurlijk zijn er nog een aantal belangrijke punten met creditkaart. De naam zegt het eigenlijk ook al. Je hebt namelijk een krediet. En dit geef je uit zodra je iets koopt met een creditcard. Dit betekent dat je eigenlijk geld uitgeeft wat je niet hebt maar wat je wel moet betalen. Waardoor je dus aan het einde van de maand een rekening krijgt. Dit is voor vele mensen geen probleem. Maar als je boven je budget gaat uitgeven, kan dit wel een groot probleem worden. Zo kan het voorkomen dat je het geld niet terug kunt betalen aan je creditcard.