Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Hoe je jouw cryptovaluta kunt laten beleggen

Beleggen brengt veel risico met zich mee, het is in principe een vorm van gokken, want er is geen zekerheid. Om de gokkans te verkleinen is het vergaren van juiste kennis belangrijk. Zo kan iemand gaan leren wanneer te investeren in een aandeel, wanneer te verkopen en hoe de markt in elkaar zit, dus de reden van het vele fluctueren. Om deze kennis te vergaren moet iemand er veel tijd in steken, alleen zo kan iemand consistent rendement uit beleggen halen. Investeren kan wel is gelukkig uitvallen, maar zonder kennis wordt het uiteindelijk niet veel. Daarom kan er voor een persoon belegd worden door vermogensbeheerder Yieldt bijvoorbeeld. Hierbij zitten experts constant naar veranderingen te kijken en stappen in met het geld van die persoon op het moment dat het de experts een goed moment lijkt. Hier gebruiken zij het platform bitvavo voor, waardoor bitvavo betrouwbaar kan worden geacht. 

Taak broker

Op het moment dat iemand wil gaan beleggen maakt iemand een account aan bij een broker. Voorheen ging iemand naar de beurs en kocht dat fysiek aandelen, tegenwoordig kan dat allemaal online. Daarvoor zijn er brokers die de order die een persoon online geeft worden doorgegeven en via de broker komt dat dan op de beurs terecht. Zo is de broker de afmaker en een belegger eigenlijk meer een soort opdrachtgever. De broker doet alle administratie omtrent te aandelen. Dit  wordt ook wel ‘execution only’ genoemd, omdat het eigenlijk voor een broker alleen een uitvoerende taak betreft.

Wat is beleggen

 Beleggen is simpelweg het geld opbergen op een plek waar er nog wat aan is. Zo kan het in plaats van op te spaarrekening nog wat opbrengen. Door inflatie wordt geld minder waard. Je zet een bedrag aan de kant, hier kun je dan even geen gebruik van maken, in de hoop dat het bedrag stijgt en er dus meer geld overblijft. Er kan in principe in alles belegt worden, wijn, kunst, munten, digitale munten, en zo kan er nog wel even worden doorgegaan. Als iemand dit goed kan en weet waar in te beleggen is er een grote kans dat er wat leuke zakcentjes over blijven.