Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Bespaar op je autoverzekering

Wanneer je een auto hebt, heb je veel extra lasten. Zo moet je natuurlijk benzine betalen, maar betaal je ook flink wat geld aan je autoverzekering. Door autoverzekeringen regelmatig met elkaar te vergelijken kun je flink wat geld besparen. De premie die je betaalt is namelijk niet alleen verschillend per autoverzekeraar, maar is ook afhankelijk van veel andere aspecten waaronder je leeftijd, de dekking en je woonplaats.

De premie

De premie wordt gebaseerd op veel verschillende aspecten. Denk hierbij aan je leeftijd, je woonplaats, het aantal kilometers dat je rijdt en je rijervaring. Ook het merk, het type en het bouwjaar van je auto spelen een belangrijke rol.

Naast deze aspecten verschillen de prijzen ook in de keuzes die je maakt. Wanneer je bijvoorbeeld alleen een WA verzekering neemt, dan ben je een stuk goedkoper uit als wanneer je een uitgebreidere verzekering neemt. Aanvullende autoverzekeringen zorgen natuurlijk ook nog eens voor extra kosten.

Hoe bespaar je geld?

Je kan op veel manieren geld besparen. Hier zijn een aantal tips:

  • Wanneer je verschillende verzekeringen neemt bij één verzekeraar kan je vaak een pakketkorting aanvragen.
  • Wanneer je premie jaarlijks vooruit betaalt, krijg je vaak een kleine korting.
  • Wanneer je minder rijdt dan opgegeven, kan de premie dalen.
  • Vergelijk autoverzekeringen regelmatig om te zien of jouw autoverzekering niet een stuk goedkoper kan bij een andere verzekeraar.

Wanneer je een autoverzekering kiest is het belangrijk dat je een autoverzekering kiest die goed bij jou past. Het is niet altijd nodig om de goedkoopste verzekering te kiezen, wanneer deze niet aan jouw wensen voldoet.